Ingrediente

500 gr pișcoturi
300 gr mascarpone
200 gr zahăr
200 ml frișcă lichidă
100 gr cafea măcinată
100 ml coniac
30 gr cacao
5 ouă
Tiramisu cu coniac Tiramisu este un desert italian elegant și bogat în straturi, făcut cu pișcoturi, espresso sau espresso instant, brânză mascarpone, ouă, zahăr, rom și pudră de cacao. Prin...

Instrucțiuni

1.Se bat spumă gălbenușurile cu zahărul. Frișca, albușul și mascarpone se bat spumă, fiecare separat. Albușul se bate ultumul ca să nu se lase.
2.Se pun gășbenușurile peste mascarpone, se adaugă frișca, se mixează 2-3 minute, apoi se pun albușurile și se amestecă de jos în sus.
3.În 500 ml apă se face o infuzie de cafea, se srecoară și se lasă la răcit, apoi se amestecă și coniacul. (Eu am făcut acastă rețetă și fără coniac și este super bună.)
4.Pișcoturile se înmoaie în cafea (cu partea cu zahăr in jos, ca să nu le înmuiem prea tare), apoi se așează pe platou într-un rând, se pune un strat de cremă deasupra și se repetă operațiunea.
5.Se ornează cu un strat de cremă și se pudrează cu cacao. Tiramisu se servește rece, după cel puțin 4 ore de stat la frigider.
6.Poftă bună!

Tiramisu cu coniac

Tiramisu este un desert italian elegant și bogat în straturi, făcut cu pișcoturi, espresso sau espresso instant, brânză mascarpone, ouă, zahăr, rom și pudră de cacao. Prin gruparea acestor ingrediente, iese la iveală un desert intens, dar rafinat. De când am descoperit această rețetă, acesta este desertul meu preferat, deși nu imi place cafeaua și, rare sunt combinațiile de deserturi cu cafea care imi plac! 

Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa lasi un comentariu si sa o distribui pe Facebook, Instagram si Pinterest. Multumesc!

Poate o sa iti placa si:

BRIOȘE CU FULGI DE CIOCOLATĂ

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.