Ingrediente

325 g piept de pui
200 g orez
1 morcov
1 ceapă
1 ardei
2-3 linguri ulei
2-3 linguri sos de roșii
1 linguriță pătrunjel
1 linguriță turmeric
1/2 linguiță curry
apă de 3 ori cantitatea orezului
sare
piper
Pilaf de orez cu carne de pui este pe cale să fie preferatul familiei tale. Pentru aceasta reteta eu prefer sa folosesc pulpele de pui fără piele, sunt fragede, suculente...

Instrucțiuni

1.Tăiem bucățele pieptul de pui (pentru mai multă savoare puteți folosi și pulpe superioare cu os), tocăm ceapa și ardeiul mărunt iar morcovul îl dăm pe răzătoare.
2.În uleiul încins punem bucățelele de pui la prăjit pentru 5 minute, apoi adăugăm ardeiul și lăsăm până se prăjejște puțin puiul, amestecând din când în când, apoi adăugăm ceapa și lăsămpe foc până devine translucidă.
3.Când puiul și legumele sunt gata adăugăm orezul, sos-ul de roșii și lăsăm pe foc 2 minute apoi adăugăm, apa și condimentele, amestecăm totul bine și lăsăm să fiarbă până scade apa, amestecând din când ca să nu se prindă.
4.După ce orezul a fiert gustăm de sare și adăugăm pătunjeulul. Se servește cald cu murături dacă doriți.
5.Poftă bună!

Pilaf de orez cu carne de pui este pe cale să fie preferatul familiei tale. Pentru aceasta reteta eu prefer sa folosesc pulpele de pui fără piele, sunt fragede, suculente si ofera un plus de savoare, iar orezul este perfect pufos. Aceasta este cu siguranță o cină câștigătoare, tu și familia ta va veți bucura. Este simplu, reconfortant și delicios!

Cui nu-i place dupa o zi plina la munca sa prepare ceva ușor  si rapid de facut intr-o  tigaie sau o oala? Sper sa va placa si voua!

PILAF DE OREZ CU CARNE DE PUI – 7 BENEFICII

  • Este simplu și rapid
  • Folosește ingrediente simple de cămară
  • Pregătire minimă: 10 minute maxime!
  • Aceasta este o rețetă care poate fi gatita si la cuptor.
  • Total personalizabil după gust
  • În funcție de tipul de orez pe care îl utilizați, această rețetă ar fi gata în 30 de minute.
  • Se pastreaza bine la frigider cel putin pana la 5 zile, imi place sa o tin maxim 3 zile pentru prospetime optima.

Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa lasi un comentariu si sa o distribui pe Facebook, Instagram si Pinterest. Multumesc!

Poate o sa iti placa si:

NOODLES CU PUI ȘI LEGUME

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.