Ingrediente

350 g iaurt Grecesc
1 castravete mare
1 cățel mic de usturoi
2 linguri oțet de vin alb
3 linguri ulei de măsline
jumătate de legătură de mărar
Sare
Piper

Instructiuni

1.Se curăță castravetele de coajă, apoi se dă pe răzătoarea mare pe lung și se lasă într-un bol cu puțină sare și o lingură de oțet de vin alb.
2.Cât așteptăm să se înmoie castravetele, pregătim sosul. Curățăm usturoiul și il punem la mărunțit într-un blender împreună cu uleiul de măsline.
3.După ce am mărunțit bine usturoiul, punem amestecul în bolul în care dorim să fie sosul, adăgam iaurtul, lingura rămasă de oțet, sare, piper și omogenizăm totul foarte bine.
4.Într-un prosop pumem catravetele dat pe răzătoare și îl stoarcem foarte bine, apoi îl adăugăm peste sos, asezonăm cu sare, piper și mărar și amestecăm totul foarte bine.
5.Sosul este gata și se poate servi alături de legume, șaorma, kebab, cartofi prăjiți sau copți ori o bucată de carne. Dacă l-ați mai folosit și în alte combinații delicioase puteți să împărtășiți cu noi, lăsând un comentariu.
6.Poftă bună!

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.