350 g iaurt Grecesc | |
1 castravete mare | |
1 cățel mic de usturoi | |
2 linguri oțet de vin alb | |
3 linguri ulei de măsline | |
jumătate de legătură de mărar | |
Sare | |
Piper |
1. | Se curăță castravetele de coajă, apoi se dă pe răzătoarea mare pe lung și se lasă într-un bol cu puțină sare și o lingură de oțet de vin alb. |
2. | Cât așteptăm să se înmoie castravetele, pregătim sosul. Curățăm usturoiul și il punem la mărunțit într-un blender împreună cu uleiul de măsline. |
3. | După ce am mărunțit bine usturoiul, punem amestecul în bolul în care dorim să fie sosul, adăgam iaurtul, lingura rămasă de oțet, sare, piper și omogenizăm totul foarte bine. |
4. | Într-un prosop pumem catravetele dat pe răzătoare și îl stoarcem foarte bine, apoi îl adăugăm peste sos, asezonăm cu sare, piper și mărar și amestecăm totul foarte bine. |
5. | Sosul este gata și se poate servi alături de legume, șaorma, kebab, cartofi prăjiți sau copți ori o bucată de carne. Dacă l-ați mai folosit și în alte combinații delicioase puteți să împărtășiți cu noi, lăsând un comentariu. |
6. | Poftă bună! |
lasa un raspuns