Ingrediente

2 vinete
1 ceapă medie
4 linguri de maioneză
sare
piper
Salata de vinete este o specialitate culinară românească preparată din vinete coapte, decojite și tocate mărunt, amestecate cu maioneză, sare și piper. Este o salată ușor de preparat și răcoritoare, perfectă pentru zilele de caniculă. Aceasta...

Instrucțiuni

1.Înțepăm vinelele cu o furculiță, apoi le punem în cuptorul preîncălzit la 200 °C, pe o tavă de cuptor și le lăsăm pentru 50-60 de minute sau până sunt coapte. Le puteți coace și pe grătar, pe disc, în jar sau chiar flacară, dacă aveți unde.
2.Tăiem ceapa cât de mărunt putem. Facem maioneza, găsiți rețeta <a class=
3.După ce vinelele sau copt și sau răcit le curățăm și le tocăm foarte fin.
4.În vasul în care vrem să avem salata punem vinetele tocate, ceapa, maioneza, sare și piper după gust și omozenizăm totul foate bine. Gustăm de sare și piper!.
5.Mie imi place să servesc această salată după ce a stat la rece, cu roșii.
6.Poftă bună!

Salata de vinete este o specialitate culinară românească preparată din vinete coapte, decojite și tocate mărunt, amestecate cu maioneză, sare și piper. Este o salată ușor de preparat și răcoritoare, perfectă pentru zilele de caniculă. Aceasta este rețeta care mie îmi place cel mai mult.

Salata de vinete – 5 CARACTERISTICI

  • Este simplu și rapid
  • Folosește ingrediente simple de cămară
  • Pregătire minimă: 5 minute!
  • Aceasta este o rețetă care poate fi gatita si la cuptor.
  • Total personalizabil după gust

Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa lasi un comentariu si sa o distribui pe Facebook, Instagram si Pinterest. Multumesc!

Poate o sa iti placa si:

MAIONEZĂ DE CASĂ

SALATĂ DE TON CU MORCOV

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.