Ingrediente

1 cub de țelină
500 g cartofi
100 g de mazăre boabe
150 g de castraveciori murați
250 g de maioneză
3 morcovi medii
2 rădăcini de pătrunjel
2 rădecini de păstârnac
5 ouă fierte tare
2 cepe medii
Salată Boeuf cu piept de pui Rețeta originală este o combinație de carne de vită tocată mărunt uneori de pui sau piept de curcan rădăcinoase, împăturite în maioneză și finisate cu murături,...

Instrucțiuni

1.Carnea se spală și se pune la fiert într-o oală cu apă și un praf de sare.
2.Când carnea va începe să fiarbă va forma spumă, aceasta se îndepărtează cu grijă, de 3-4 ori (până nu se mai formează).
3.După ce spuma încetează să se mai formeze, se adaugă în oală legumele întregi, curățate și spălate. Se fierbe totul în continuare până când carnea și zarzavaturile sunt bine înmuiate.
4.Se scote totul din supă într-o strecurătoare și se lasă la scurs. supa se strecoară și se limpezește, urmând să fie folosită la alte preparate. Carnea și legumele (ceapa se arună) se lasă la răcit.
5.În timp ce carnea și legumele fierb, vom curăța cartofii întregi îi vom spăla bine și îi vom fierbe separat, cu puțină sare, până se pătrund ușor cu furculița. Nu îi vom fierbe ca pentru piure, cartofii trebuie să rămână întregi ca să îi putem tăia fără să se sfărâme.
6.Dacă nu folosim mazăre gata fiartă, o vom fierbe în puțină apă cu sare. După fierbere, se lasă la răcit.
7.După ce s-au răcit, cartofii se toacă în cubulețe fine, cu un cuțit bine ascuțit și umed. După ce ați tăiat cartofii dezlipiți cubulețele de cartofi unele de celelalte.
8.Carnea de pui se toacă și ea cubulețe, la fel ca morcovii, păstârnacul, țelina și pătrunjelul, dar și castraveciorii murați.
9.Când carnea și toatele legumele sunt tocate adăugăm mazărea, maioneza (puteți opri din maioneză pentru decor), sarea și piperul și amestecăm bine, având grijă să nu zdrobim legumele. Gustăm de sare și piper, o aranjăm și o decorăm frumos, după preferițe, apoi o lăsăm să se odihneasă cel puțin 3 ore la frigider ca să se îmbine bine aromele.
10.După cel puțin 3 ore salata de boeuf se servește rece, ca aperitiv.
11.Poftă bună!

Salată Boeuf cu piept de pui

Rețeta originală este o combinație de carne de vită tocată mărunt uneori de pui sau piept de curcan rădăcinoase, împăturite în maioneză și finisate cu murături, garnituri de legume murate. Poate fi făcut și vegetarian doar din legume. 

Salata este de obicei preparată în cantități mari pentru întreaga petrecere cu ocazii precum Ajunul Crăciunului . Numele poate sugera o influență culinară franceză, deoarece cuvântul bœuf provine din franceză și înseamnă carne de vită. Seamănă foarte mult cu salata Olivier (salata rusească).

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.