500 g ciuperci Champignon | |
300 g paste | |
300 ml smântână de gătit | |
1 lingură de ulei de măsline | |
1 ceapă | |
3-4 căței de usturoi | |
1 legătură de mărar proaspăt tocat | |
1 lingură de unt | |
sare | |
piper |
1. | Într-o oală punem pastele le fiert cu apă și sare respectând instrucțiunile de pe ambalaj. |
2. | Tăiem ciupercile feli și tocăm ceapa și usturoil mărunt. Într-o tigaie punem ulei și untul la încins, adăugăm ceapa și o călim până devine translucidă, apoi adăugăm usturoiul pentru 1-2 minute amestecând constant. |
3. | Acum adăugăm ciupercile, puțină sare și amestecăm până aestea lasă zeamă, Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mediu până scade zeama, amestecând din când în când. |
4. | După ce ciupercile au fiert adăugăm și smântâna și lăsăm să fiarbă până se formează sosul. |
5. | Adăugăm pastele, mărarul, parmezanul, sare și piper după gust și omogenizăm totul foarte bine. Se servesc calde. |
6. | Poftă bună! |
lasa un raspuns