Ingrediente

1 galbenuș de ou
un sfert de lămâie/lime
2 lingurițe muștar clasic
ulei
sare
Maioneza de casă Este un preparat culinar, un sos rece, gros, o emulsie de ulei preparat din gălbenuș de ou, frecat bine cu ulei, puțin muștar și puțină zeamă de...

Instrucțiuni

1.Într-un vas adânc punem gălbenușul, o linguriță de muștar, zeama de la sfertul de lămâie și amestecăm cu o lingură de lemn.
2.După ce ați omogenizat totul foarte bine, adăugați ulei în fir subțire și amestecați într-un singur sens până obțineți o pastă. Repetați pasul până aveți cantitatea de maioneză dorită. Cu cât veți adăuga mai mult ulei cu atât cantitatea de maioneză va crește.
3.După ce ați ajuns la cantitatea de maioneză dorită adaugați lingurița de muștar rămasă, puțină sare și amestecați totul foarte bine.
4.Eu folosesc această maioneză la salata de vinete, salata de boeuf și la alte preparate la care este nevoie de maioneză.
5.Poftă bună!

Maioneza de casă

Este un preparat culinar, un sos rece, gros, o emulsie de ulei preparat din gălbenuș de ou, frecat bine cu ulei, puțin muștar și puțină zeamă de lămâie. Se folosește la salate, la diferite aperitive și ca sos lăngă alte preparate. Am învățat această rețetă de la mama mea, care nu cumpără niciodată mioneză, o prepară în casă.

Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa lasi un comentariu si sa o distribui pe Facebook, Instagram si Pinterest. Multumesc!

Poate o sa iti placa si:

SOS TZATZIKI

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.