Ingrediente

SOS DE CARNE:
500 gr carne tocate de porc
500 gr sos de roșii Passata
1 cepă tocată mărunt
1 morcov tocat mărunt
4 căței de usturoi tocați
1 lingură de ulei
1 linguriță oregano
1 linguritță busuioc
1 linguriță patrunjel
sare
piper
SOS BECHAMEL:
4 linguri unt
un sfert de cană făină
3 căni lapte
1 cană parmezan ras
1 foaie de dafin
un vârf de cuțit de nucșoară
ASAMBLARE LASAGNA:
500 gr mozzarela rasă
foi de lasagna
2 linguri pătrunjel praspăt tocat
Lasagna cu carne tocata de porc Își are originea în Italia, acest termen se poate referi la un tip de paste, (posibil unul dintre cele mai vechi tipuri), din foi...

Instrucțiuni

1.SOS DE CARNE:
2.Într-o tigaie mare încălzește uleiu, la foc mediu, apoi adaugă ceapa și morcovul tăiate mărunt și călește timp de 8-10 minute sau până se înmoaie. Adăugă usturoiul și prăjește aproximativ 1 minut, până este parfumat.
3.Adăugă carnea și în timp ce se gătește rupe carnea cu lingura, până este pătrunsă bine.
4.Adaugă Passata și contimenteză cu ierburile uscate, sare și piper după gust. Amestecă foarte bine, acoperă și lasă la gătit timp de 20-30 de minute, la foc mic. Amestecă din când în când până sosul s-a îngroșat puțin și carnea este fagedă. Gustă de condimente și mai adaugă dacă este necesar.
5.SOS BECHAMEL:
6.Într-o oală topește untul la foc mediu. Ia oala de pe foc adaugă făina și amestecă aproximativ 30 de secunde până se omogenizează bine
7.Pune vasul înapoi pe aragaz, redu focul la minim și amestecă încet cu o cană de lapte până se omogenizează bine. Odată bine amestecat adaugă câte o cană de lapte, amestecând bine după fiecare adăugare pentru a nu se forma cocoloașe, până toată catitatea de lapte este înorporată.
8.Crește căldura la mediu, adaugă foaia de dafin și continuă să amesteci timp de 6-7 minute, până sosul se îngroașă și acoperă partea din spate a lingurii.
9.Ia de pe foc, adaugă parmezanul și condimenteză cu sare, piper și nucșoară, apoi amestecă bine până se topește brânza.
10.ASAMBLAREA:
11.Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
12.Într-o tavă pentru cuptor puneți un strat subțire de sos de carne, aproximativ 2-3 linguri, apoi acoperiți cu foi de lasagna (tăiați foile dacă este necesar).
13.Adaugă un strat mai gros de sos de carne (până acoperi foile de lasagna), pune sos bechamel cât să acoperi carnea și adaugă un strat de mozzarela. Repetă pasul până se termină sosul de carne, ultimul strat trebuie să fie format din sos de carne, sos bechamel și mozzarela.
14.Coace timp de 25 de minute sau până brânza devine aurie. Pentru a te asigura că lasagna este gata încearcă cu o furculiță, dacă furculița intră ușor până jos este gata.
15.Ornează cu pătrunjel și lasă să stea 10 minute înaite de porționare și servire.
16.Poftă bună!

Lasagna cu carne tocata de porc

Își are originea în Italia, acest termen se poate referi la un tip de paste, (posibil unul dintre cele mai vechi tipuri), din foi foarte late și plate sau se poate referi la un fel de mâncare italian realizat din straturi stivuite de lasagna alternând cu umpluturi precum: cărnuri tocate, sos de roșii, legume, brânzeturi și condimente, (cum ar fi: condimente italiene, usturoi, oregano și busuioc). Preparatul poate fi acoperit cu brânză rasă, care se topește după coacere. Pastele coapte rezultate sunt tăiate în porții pătrate pentru o singură porție. Acest preparat este pur și simplu delicios dacă ai descoperit și rețeta perfectă!

Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa lasi un comentariu si sa o distribui pe Facebook, Instagram si Pinterest. Multumesc!

Poate o sa iti placa si:

CHIFTELE SUCULENTE DIN CARNE DE PORC

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.