Ingrediente

250 gr carne tocată de porc
1 ceapă
1 morcov
1 ou
4 căței de usturoi
2 feli de pâine înmuiate în apă/lapte bine stoarse
1 linguriță patrunjel uscat
1 linguriță mărar uscat
sare
piper
2-3 lingiri făină
Chiftele suculente din carne de porc Îmi plac foarte mult usturoiul și ceapa, de aceea nu ezit să le folosesc în preparate sau chiar și crude. Când fac chiftele folosesc...

Instrucțiuni

1.Curățăm ceapa, usturoiul și morcovul de coajă și le spălăm, apoi tocăm ceapa cât putem de fin, iar morcovul și usturoiul le dăm pe răzătoarea mică.
2.Într-un vas punem pâinea înmuiată împreună cu carnea tocată, ceapa, și usturoiul. Apoi adăugam oul, pătrunjelul, mărarul, sare și piper după gust. Frământăm pentru a omogeniza totul foarte bine.
3.Ne umezim mâinile cu apă și începem să modelăm chiftelele rupând grămăjoare (aproximativ egale) din compoziția bine amestecată. Le rulăm între palme, modelându-le sub forma unor bile. După preferință, le puteți face mai mici sau mai mari și aplatiza ușor.
4.După ce am ales forma dorită tăvălim chiftelele în făină și le prăjim în uleiul bine încins. Pentru a asezona chiftelele cu cantitatea de sare și piper dorită puteți prăji pentru început o biluță mică pentru degustare.
5.Le puteți servi simple, atât calde cât și reci, cu salată de sezon sau cu sos de roșii lângă piure/orez.
6.Poftă bună!

Chiftele suculente din carne de porc

Îmi plac foarte mult usturoiul și ceapa, de aceea nu ezit să le folosesc în preparate sau chiar și crude. Când fac chiftele folosesc mult usturoi în plus îmi place să le servesc cu un sos de roșii făcut cu ceapă și usturoi, pur și simplu o delicatese și acum, când scriu aceste cuvinte mi-se face poftă.

Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa lasi un comentariu si sa o distribui pe Facebook, Instagram si Pinterest. Multumesc!

Poate o sa iti placa si:

VARZĂ CĂLITĂ CU CÂRNAȚI

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.