| PENTRU ALUAT: | |
| 600 g de făină | |
| 350 ml de apă | |
| PENTRU UMLUTURĂ: | |
| 400 g cremă de brânză bine scursă - Cottage cheese | |
| o ceapă | |
| 150 g de ceapă verde (obțional) | |
| 150 g de mărar | |
| sare, piper negru măcinat — după gust | |
| ALTELE: | |
| 250 g de unt sau margarină — pentru modelarea plăcintelor | |
| 60 ml de ulei — pentru prăjit |
| 1. | Pregătiți aluatul: puneți făina cernută într-un bol adânc. |
| 2. | Dizolvați sarea în apă. Adăugați treptat soluția obținută în făină și frământați un aluat omogen, moale și ușor lipicios. |
| 3. | Acoperiți-l cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați-l să se „odihnească” timp de 30 minute la temperatura camerei. |
| 4. | Între timp pregătiți umplutura: tocați foarte mărunt ceapa. |
| 5. | Mărunțiți mărarul și ceapa verde. |
| 6. | Puneți brânza, ceapa, mărarul și ceapa verde într-un bol. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine. |
| 7. | Modelați plăcintele: lucrând pe masa presărată cu făină, divizați aluatul în 6-7 bucăți egale. Modelați-le sub formă de biluțe. |
| 8. | Întindeți fiecare biluță de aluat într-o foaie rotundă, cu grosimea de 2-3 mm. Ungeți-i suprafața cu unt topit, folosind pensula. |
| 9. | Răspândiți un strat subțire de umplutură pe ea. |
| 10. | Apoi îndoiți-i 2 margini paralele spre interior, suprapunându-le. Ungeți-o iarăși cu unt topit și îndoiți-i și celelalte 2 margini, suprapunându-le. Aplatizați puțin plăcinta obținută cu mâinile. |
| 11. | Prăjiți plăcintele pe tigaia încinsă și unsă cu puțin ulei, pe foc moderat, sub capac, pe ambele părți, până se vor rumeni. |
| 12. | Lăsați-le să se răcească puțin, după care serviți-le cu multă plăcere! |
| 13. | Poftă bună alături de cei dragi! |
lasa un raspuns